Nová návštěvnická sezona začne 28. března 2024

Milotický zámek se pro veřejnost otevírá na Zelený čtvrtek 28. března.

Letošní sezona začne na zámku Milotice Velikonočními svátky ve dnech 28.3.-1.4. O Velikonocích na Vás bude čekat nejenom výzdoba interiérů laděná v duchu těchto nejvýznamnějších křesťanských svátků, ale rovněž se v prohlídkách dozvíte jak dobu předcházejícího půstu a Velikonoc trávila rodina posledního hraběte Ladislava Seilerna. 

Prodejna zámeckého zahradnictví otevře až v sobotu 13. dubna

Během zimních měsíců ušily naše zaměstnankyně ze šicí dílny několik kusů nových kostýmů, které si budete moci vypůjčit v rámci kostýmových prohlídek. Tyto nové šaty nahradí 18 kusů vyřazených oděvů, jež byly za mnohá léta „onošeny“ do té míry, že už se rozpadaly. V prohlídkové trase – v jižním křídle zámku – byla na začátku letošního roku dokončena rekonstrukce kastlových oken, jež se do té doby nacházela již v žalostném stavu. Opravená okna vypadají snad ještě lépe než před 50 lety, kdy se opravovala naposled.

Přípravy na každou sezonu bývají pokaždé intenzivní a vždycky se snažíme něco v interiéru obměnit, vylepšit či zdokonalit. Letošek nebyl výjimkou. Přijďte se k nám podívat!